برندسازی اینترنتی یا دیجیتال برندینگ به معنی بهرهبرداری تخصصی از بستر اینترنت در راستای برندسازی می باشد. برخلاف تصور عموم مردم، برندسازی اینترنتی علم بهرهبرداری از موتورهای جستجو و شبکههای اجتماعی نیست، چرا که موارد مذکور صرفاً ابزارهای برند سازی اینترنتی هستند. برندسازی اینترنتی که از آن به عنوان برندسازی آنلاین نیز گفته میشود یکی از تکنیکهای مدیریت برند است که از صفحات وب گسترده، به عنوان رسانهای به منظور قراردادن برند در بازار آنلاین استفاده میکند. طراحی و بهینهسازی وبسایت، رسانه اجتماعی، بلاگها، انتشار رسانههای چاپی به صورت آنلاین و بازاریابی ویدئویی و…. همگی روشهایی هستند که در رابطه با اهداف برندسازی آنلاین کاربرد دارند .
تکنیکهای برندسازی آنلاین
برخی از کارشناسان بر این باور هستند که هدف برندسازی آنلاین این است که به طور مستمر مصرفکنندگان قدرت شناخت یک برند را داشته باشند. از طرفی عده ای دیگر از متخصصین بر یکپارچگی برندسازی آنلاین با تجربه نهایی که یک برند بر روی مشتریان در رابطه با یک شرکت، محصول یا دیگر موارد مرتبط با برند بر جا میگذارد، دقت و توجه دارند.
از این منظر، شناخت برند به عنوان یک جزء در میان بسیاری از اجزای دیگر، نظیر تمایزیابی برند نسبت به رقبا و پیامرسانی برند قرار میگیرد. امروزه به واسطه ارتباطات موبایل و اینترنت شناخت برند امر آسانی شده است. توسعه وبسایت یک بخش کلیدی برندسازی آنلاین محسوب می گردد. از این جهت که یک وبسایت توسط افراد و کمپانیهای مختلف برای ارائه محصولات و خدمات یک برند مورد استفاده قرار می گیرد. تمرکز بر ظاهر یک وبسایت، عملکرد آن و پیام کمپانی به منظور ارائه یک تجربه مثبت به بازدیدکنندگان، نشان دهنده بخشی از برندسازی آنلاین بهشمار می آید. توسعه وبسایت برای برندسازی آنلاین، شامل به کارگیری بخش بلاگ برای تولید محتوا برای خوانندگان علاقهمند به موضوعات مرتبط با آن برند می باشد. ارائه مقالات مهمان برای دیگر وبسایتها به منظور برندسازی آنلاین چیزی است که در برخی مقالات پیشنهاد شده اما برخی متخصصین آن را توصیه نکرده اند.
برندسازی آنلاین همچنین شامل تعامل با رسانه های اجتماعی و یکپارچگی با آنها میشود. استفاده از شبکههای نمایش محتوایی و نمایش تبلیغاتی یکی از روشهای یکپارچگی یک برند با رسانه اجتماعی تلقی می شود. از تکنیکهایی نظیر دوباره پیامدهی، هدف قراردادن رفتار بازدیدکننده و هدف قراردادن طبق محتوای سایت، به عنوان روشی برای قراردادن یک برند در دیدگاه مخاطب استفاده میشود. برندسازی از طریق رسانه اجتماعی شامل به اشتراکگذاری دانش در رابطه با یک برند و تعامل دائم با مشتریان می باشد. استفاده از سایتهایی نظیر توییتر، فیسبوک، لینکداین و یوتیوب شکل رایج و محبوبی از برندسازی آنلاین از طریق رسانه اجتماعی به حساب می آید.
تدوین : ایده آفرین