مدیریت برند : شامل طرح ایجاد یک وعده، به اجرا در آوردن آن وعده و حفظ و پاسداشت آن وعده می باشد. لازمه این کار بیان تعریف برند، کسب موقعیت برای برند و عرضه برند است. به طور کلی هدف مدیریت برند خلق و زنده نگاه داشتن یک نام تجاری است.
مدیریت برند با داشتن دانش و آگاهی کامل از اصطلاحی به نام تجاری آغاز میگردد و شامل قولی است که به مشتری داده میشود، مدیریت برند چیزی جز هنر ایجاد و حفظ نام تجاری نیست. نام تجاری باعث میگردد تا مشتریان به یک کسب و کار وفادار شده و نسبت به آن متعهد باشند .
اجزای مدیریت برند
⚪ مدیریت برند شامل مدیریت کل ویژگیهای محسوس و نامحسوس یک نام تجاری است.
⚪ ویژگیهای محسوس در برگیرنده کیفیت محصول، شکل ، قیمت، بسته بندی، و ….. است.
⚪ ویژگیهای نامحسوس در واقع تجربه مشتریان و در مورد خدمات نامحسوس، شامل ارتباط عاطفی با محصول و خدمت میباشد.
⚪ از این نظر، در بازار رقابتی امروز مدیریت تجربه برند، نکته ای بسیار حایز اهمیت است.
اجزای مدیریت تجربه برند
در یک برنامه مدیریت تجربه برند، موارد متعددی مورد بررسی قرار می گیرد در یک نمونه تحقیق، مدیریت تجربه برند بر مبنای سه مفهوم کلیدی اندازهگیری شده است:
① وفاداری به برند: این شاخص که عموما از طریق بازخورد مشتریان حال حاضر مورد سنجش قرار می گیرد، نشان دهنده آن است که مشتریان چقدر تمایل به خرید و تعامل مجدد با یک برند را دارند. نیت و انگیزه برای خرید مجدد، اصلیترین بُعد مفهوم وفادارای به برند است.
② تصویر برند : مشتریان، در طول زمان، درک مشخصی از یک برند پیدا میکنند و تصویری که در ذهن مشتریان شکل میگیرد در میزان سنجش و اندازهگیری تصویر برند، بسیار موثر است . اختلاف میان آنچه میخواهید از برند شما در ذهن مصرفکننده شکل بگیرد با آنچه در واقعیت در ذهن مصرف کننده شکل گرفته نشان دهنده تصویر برند است.
③ آگاهی از برند: هدف اصلی اغلب نظر سنجیهای آگاهی از برند بر مبنای پاسخ به این پرسش است: چند درصد بازار هدف از وجود برند ما آگاهی دارند
تدوین : ایده آفرین